Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-11-2018 13:36

Ο βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης θα συμμετάσχει σε Συνέδριο για την Αειφόρο Γαλάζια Οικονομία, στο Ναϊρόμπι της Κένυας

Ο βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης, αναχωρεί αύριο Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, για το Ναϊρόμπι της Κένυας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, για να συμμετάσχει σε Συνέδριο για την Αειφόρο Γαλάζια Οικονομία, που θα πραγματοποιηθεί από 26 μέχρι 28 Νοεμβρίου 2018.

Το κύριο θέμα, που θα απασχολήσει το Συνέδριο, έχει τίτλο «Γαλάζια Οικονομία και η Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη». Άλλα βασικά θέματα συζήτησης είναι η οικοδόμηση καλύτερων και πιο βιώσιμων παράκτιων πόλεων μέσω της γαλάζιας οικονομίας, η χρηματοδότηση και οι επενδύσεις στη γαλάζια οικονομία, οι νέες και οι αναδυόμενες τεχνολογίες και καινοτομίες που μπορούν να επιταχύνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, η παραγωγή ενέργειας και ο φωτισμός των πόλεων του μέλλοντος, οι παράκτιες πόλεις και η κλιματική αλλαγή, καθώς και η αξιοποίηση του τουρισμού προς επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης.

Με την ευκαιρία του Συνεδρίου, ο κ. Τορναρίτης αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κένυας, κ. Uhuru Kenyatta και τους Προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, κ.κ. Justin Muturi και Lusaka Kenneth Makelo, αντίστοιχα, και με άλλους τοπικούς αξιωματούχους. Ο κ. Τορναρίτης θα επισκεφθεί, εξάλλου, την Ιερά Μητρόπολη Κένυας, καθώς επίσης σχολεία και ορφανοτροφεία της εκεί ορθόδοξης ιεραποστολής.

(ΑΧ)