Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-11-2018 11:07

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Πρέσβειρα της Πολωνίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα τη νέα Πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κύπρο κα Irena Lichnerowicz - Augustyn.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής και η Πρέσβειρα της Πολωνίας επαναβεβαίωσαν το πολύ καλό επίπεδο σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Πολωνίας, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία για ανάπτυξη εντονότερης συνεργασίας τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και διακρατικό επίπεδο μέσω της ανάπτυξης κοινών δράσεων και της ενίσχυσης των ανταλλαγών. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των εκπαιδευτικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Πολωνίας. Η Πρέσβειρα ενημέρωσε, εξάλλου, τον κ. Συλλούρη για  την πρόσφατη σύσταση Ομάδας Φιλίας με την Κύπρο στο Πολωνικό Κοινοβούλιο, γεγονός που, όπως από κοινού επισημάνθηκε, θα δώσει σημαντική ώθηση στις διακοινοβουλευτικές σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η Πρέσβειρα της Πολωνίας αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για άλλα περιφερειακά ζητήματα.

(ΜΓ)