Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-11-2018 20:40

Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στα εγκαίνια του Διαγνωστικού και Ερευνητικού Κέντρου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος

Είναι πραγματικά, με ιδιαίτερη τιμή και με συγκίνηση που αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ και να τελέσω τα εγκαίνια του Διαγνωστικού και Ερευνητικού Κέντρου του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και για τα όσα και η αγάπη και ο αλτρουισμός των Κυπρίων πολιτών έχει συνεισφέρει στη διάσωση των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Ενός Κέντρου, που αποτελεί τον νέο στρατηγικό στόχο του Ιδρύματος όσον αφορά στην ουσιαστική και περαιτέρω ανάπτυξη της παιδο-ογκολογίας στην Κύπρο και την προώθηση σύγχρονων στοχευμένων θεραπευτικών επιλογών για τη μείωση των παράπλευρων αρνητικών επιπτώσεων που προκαλούν οι συμβατικές θεραπείες.

Ένα εγχείρημα το οποίο, αναμφίβολα, θα συμβάλει στην ενίσχυση της αποτελεσματικής και θεραπευτικής προσέγγισης, καθώς και στην περαιτέρω μείωση των ποσοστών θνησιμότητας και νοσηρότητας στα παιδιά.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι τώρα αφοσιωμένη και αξιόλογη, αξιέπαινη πορεία τόσο του διευθυντικού όσο και του επιστημονικού προσωπικού που πλαισιώνει τη λειτουργία του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στον τομέα των αιματολογικών κακοηθειών, είναι δεδομένο ότι θα υπηρετήσουν με την ίδια συνέπεια και τον τομέα της ογκολογίας και ιδιαίτερα της παιδο-ογκολογίας.

Άλλωστε, στα είκοσι και πλέον χρόνια της καθαρά εθελοντικής και ανθρωπιστικής δράσης του, το Ίδρυμα, μέσα από τη συνεχή εξέλιξη της λειτουργίας του, βασισμένης στην έρευνα, τις συνεργασίες και τη συνεχή του δικτύωση, έχει καταξιωθεί διεθνώς στη μάχη κατά της λευχαιμίας.

Επίρρωση των όσων έχω αναφέρει συνιστά το μεγαλύτερο κατά αναλογία πληθυσμού καταχωρημένο αρχείο δοτών μυελού των οστών στη Διεθνή Τράπεζα και η δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια τράπεζα ομφαλικού αίματος που διαθέτει.

Αναγνωρίζοντας ως Πολιτεία την πολυσχιδή προσφορά του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες, υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε εμπράκτως τη δράση του Ιδρύματος.

Έτεινα ευήκοον ους στα όσα άκουσα για να αποδώσουμε τα όσα κατά την περίοδο της κρίσης έχουμε αποκόψει. Την ερχόμενη βδομάδα θα διευθετηθεί συνάντηση στην παρουσία των δύο καθ’ ύλην αρμοδίων Υπουργών, Υγείας και Οικονομιών, και να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει απόλυτη ανταπόκριση στο αίτημα.

Σας αξίζει και είναι το ελάχιστο που η πολιτεία μπορεί να πράξει για όσα εσείς μέσα από τον εθελοντισμό και όλοι οι πολίτες μέσα από τον εθελοντισμό, αλλά και όσοι ηγούνται των εθελοντικών οργανώσεων κάνουν, ώστε να είμαστε μαζί σας συνεργοί σε κάτι που αποτελεί καθήκον και υποχρέωση κάθε πολιτείας.

Εκφράζω, επίσης, τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας γενικότερα στον λαό της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που είναι ίσως οι μοναδικοί σε παράδειγμα ανά τον κόσμο σε εθελοντική προσφορά και συμβολή στα όσα αναπληρώνουν το κράτος και τις πολιτικές του.  

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστούσα τους δωρητές, όπως ο ΟΠΑΠ, ο Ροταριανός Σύλλογος ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο μια ευχή», και άλλους τόσους.

 

(ΡΜ/ΕΙ)