Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2018 13:16

Οι βουλευτές Βότσης και Μυριάνθους σε συνάντηση των μελών της ΔΣΟ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην Κωνσταντινούπολη

Οι βουλευτές κ.κ. Άγγελος Βότσης, επικεφαλής και Ηλίας Μυριάνθους, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), επισκέφθηκαν χθες Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, συμμετέχοντας σε συνάντηση των Μελών της ΔΣΟ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη συνάντηση, έγιναν αναφορές στα 25 χρόνια από την ίδρυση της Συνέλευσης και στις δραστηριότητές της. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος προέβη σε εκτενή αναφορά στην ιστορική διαδρομή του Πατριαρχείου και αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που το απασχολούν σήμερα. Συνεχάρη επίσης την ΔΣΟ για το έργο της, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Κοινοβουλίων και λαών στα πλαίσια της Ορθοδοξίας.

Οι Κύπριοι βουλευτές, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι η ΔΣΟ διατίθεται να συμβάλει, με το διακριτό της πολιτικό ρόλο, στην επίλυση των διαφόρων σύγχρονων ζητημάτων που απασχολούν το Πατριαρχείο.

(ΑΧ)