Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-02-2019 08:49

Διαγωνισμός Δημιουργικής Επικοινωνίας ΓΤΠ «Στις Ευρωεκλογές ψηφίζω» – Τελετή βράβευσης την 1η Μαρτίου

Τα βραβεία στις τρεις καλύτερες συμμετοχές του 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικής Επικοινωνίας, με θέμα: «Στις Ευρωεκλογές ψηφίζω», που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), σε συνεργασία με επτά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, θα απονέμουν ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και η Πρώτη Κυρία της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη – υπό την αιγίδα της οποίας τελεί ο διαγωνισμός – σε τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πασχάλη Πασχαλίδη», στο Κτήριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, στη Λευκωσία.

Βραβεία στα πανεπιστήμια των τριών βραβευθέντων θα απονείμουν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και εκ μέρους του Υπουργού Εσωτερικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Κύπρος Κυπριανού.

Ο 2ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Επικοινωνίας εστίασε στη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου που θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο επικοινωνίας για την προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής των Κυπρίων πολιτών στις επικείμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019. Στόχος, ήταν να πεισθούν οι Κύπριοι ότι οι Ευρωεκλογές είναι το πιο αποτελεσματικό βήμα, μέσω του οποίου μπορούν να επιλέξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι αποφάσεις του οποίου επηρεάζουν την καθημερινότητά τους σε πολλούς και ποικίλους τομείς. Εξάλλου, σημαντικό κριτήριο για την αξιολόγηση των συμμετοχών αποτέλεσε η δυνατότητα του έργου να λειτουργήσει στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον της Επικοινωνίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό είχαν πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που είχαν συνυπογράψει το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΓΤΠ:  Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC), Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC), Πανεπιστήμιο Frederick, UCLan Cyprus και Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αξιολόγησαν βάσει της πρωτοτυπίας και του βαθμού πειστικότητας στη μετάδοση του μηνύματος του κάθε έργου. Η επιτροπή αποτελείται από την κα Σόφη Μιχαηλίδου, Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, τον κ. Ανδρέα Κεττή, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, τον κ. Νίκο Κουρούσιη, εικαστικό, τον κ. Μάριο Μιχαηλίδη, Προϊστάμενο της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, τον κ. Σταύρο Κυριακίδη, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde, την κα Πατρίσια Χατζησωτηρίου, Ανώτερη Λειτουργό του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, και τον κ. Χρίστο Αβρααμίδη, Ανώτερο Φωτογράφο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών.

Η τελετή απονομής είναι ανοικτή στο κοινό.

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν παρακαλούνται όπως εκδηλώσουν ενδιαφέρον τηλεφωνικώς στο 22801229 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: lchristodoulou@pio.moi.gov.cy

(ΜΛ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα