Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2019 12:26

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά το πέρας της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα Παρασκευή, 1η  Μαρτίου 2019, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «στη συνεδρία καταρχάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κα Λουτ και για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων που γίνονται, προκειμένου να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς.

Ο Πρόεδρος, επίσης, ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακιντζί και για τα διάφορα θέματα τα οποία συζητήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση.

Ακολούθησε συζήτηση, εκφράστηκαν απόψεις, εκτιμήσεις και πρέπει να πούμε ότι ήταν μια δημιουργική και εποικοδομητική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου».

Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποια εξέλιξη σε σχέση με τα πρακτικά και την αναζήτησή τους που γινόταν από την κα Λουτ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «γίνεται η προσπάθεια για να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς στη βάση και των παραμέτρων που είχε προτείνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την επικοινωνία που είχε πρόσθετα τις τελευταίες μέρες με την κα Λουτ».

Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη συζήτηση που είχε με τον κ. Ακιντζί περί αποκέντρωσης εξουσιών, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έγινε συζήτηση με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για όλα τα θέματα, τα οποία απασχόλησαν τη συνάντηση του Προέδρου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Κληθείς να πει αν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα μεταβεί η κα Λουτ στην Άγκυρα, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.  

ΡΜ/ΑΧ