Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-05-2019 11:50

Φωτογραφική έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων «Οι υγρότοποι της Κύπρου και η σημασία τους»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος “Τerra Cypria”, φιλοξενεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από κυπριακούς υγροτόπους, προϊόν της μακρόχρονης δράσης του Terra Cypria. Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και των αρμοδίων, ώστε να προστατευθούν οι περιοχές “Natura” και οι ζώνες ειδικής προστασίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες ενδεικτικές της ομορφιάς και της μοναδικότητας των υγροτόπων της Κύπρου, φυσικών και τεχνητών, απεικονίζοντας μάλιστα σπάνια και απειλούμενα με εξαφάνιση είδη χλωρίδας και πανίδας. Η έκθεση διανθίζεται ακόμη από φωτογραφίες των αλυκών της Λάρνακας και της Λεμεσού, που έχουν κηρυχθεί περιοχές Ραμσάρ, δηλαδή διεθνούς σημασίας.

Από την έκθεση εύκολα γίνονται αντιληπτές και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους υγροτόπους μας, που οφείλονται τόσο σε φυσικά φαινόμενα όσο και σε ανθρωπογενείς παράγοντες. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφίες από τα κατεχόμενα, όπου απεικονίζεται η οικολογική καταστροφή που συντελείται από τον Αττίλα σε περιοχές υψίστης βιολογικής, υδρευτικής, οικονομικής, επιστημονικής και πολιτιστικής αξίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, την Παρασκευή, 31η Μαΐου 2019, στη 1.00 μ.μ, στο Αίθριο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ομιλία θα απευθύνει ο κ. Λεύκιος Σεργίδης, MSc Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος και Εκτελεστικός Διευθυντής του Terra Cypria. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Διάρκεια έκθεσης: 31η Μαΐου-14 Ιουνίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 8.00 π.μ.-2.00 μ.μ.

                                Πέμπτη 8.00 π.μ.-5.00 μ.μ.

(ΜΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα