Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-06-2019 18:00

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού του Σωματείου Εθελοντών στην κοινότητα Λυθροδόντα

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι στις εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Εθελοντισμού, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία ομάδας εθελοντών της κοινότητας, και καθιερώθηκε ως Φεστιβάλ το οποίο ενθαρρύνει την ενεργό πολιτότητα, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία και την προσφορά. 

Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα την ομάδα εθελοντών που πρωτοδημιούργησε και οργάνωσε την εκδήλωση αυτή. Ιδιαίτερα θα ήθελα να εξάρω το πνεύμα του εθελοντισμού που διακρίνει τους κατοίκους της κοινότητάς σας. Το Φεστιβάλ αυτό έχει στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας ανθρωπισμού, αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση κοινωνικών, περιβαλλοντικών και άλλων προβλημάτων. Η αξία του εθελοντισμού αποδεικνύεται πάντοτε σημαντική αφού με την προώθηση της ενεργού  πολιτότητας, σφυρηλατούμε την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία. Ο εθελοντισμός είναι η ανιδιοτελής πράξη με την οποία χωρίς ανταλλάγματα ή αμοιβή, αξιοποιεί ο πολίτης τον ελεύθερο χρόνο του και προσφέρει για το κοινό καλό. Ο καλός πολίτης είναι αυτός που ενδιαφέρεται για τα κοινά με μόνο κίνητρο την προσφορά.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ, δίνει  την ευκαιρία στους κατοίκους, και ,ιδιαίτερα, στα παιδιά και στους νέους, να αναπτύξουν βιωματικές σημαντικές  πρωτοβουλίες και να τους δώσουν την ευκαιρία να ενεργοποιηθούν στα κοινά. Η εθελοντική δράση έχει σημαντική συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου, αλλά είναι και το πιο αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης ενάντια στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και την παραβατικότητα. 

Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ συγχαίρω, επίσης ,το Κοινοτικό Συμβούλιο Λυθροδόντα, τους φορείς που συμμετέχουν, αλλά και τους χορηγούς.  

--------------------------

(ΜΓ/ΣΧ)