Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-06-2019 19:02

Χαιρετισμός του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννη Γιαννάκη στην εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εκστρατείας “Lets Do it – Cyprus’’

Στα σύγχρονα κράτη η Κοινωνία των πολιτών έχει σημαντικό ρόλο στην  διαμόρφωση πολιτικών και την εφαρμογή προγραμμάτων, πρόληψης, ενημέρωσης και δράσεων για την αντιμετώπιση  κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών και άλλων  προβλημάτων. Τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά όταν δημιουργούνται συνέργιες μεταξύ κράτους και κοινωνίας των πολιτών. Η ενεργός πολιτότητα αναδεικνύεται ένα σύγχρονο εργαλείο το οποίο ενεργοποιεί τους πολίτες σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και απασχολούν, δημιουργώντας μια δυναμική ανάληψης δράσης με όλα τα ωφέλει που έχει σε ατομικό, κοινωνικό και σε επίπεδο του κρότους. 

Στο τομέα του περιβάλλοντος αναδεικνύεται η σημαντική συμβουλή της κοινωνίας των πολιτών, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και του Εθελοντισμού, ιδιαίτερα στην  Παγκόσμια  περιβαλλοντική εκστρατεία Lets Do it!,  η οποία διοργανώνεται και στην Κύπρο από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Together Cyprus, και με συνέργιες του Γραφείου μου, του Τμήματος Δασών, της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων.

Η συμμετοχή πάνω από 47,000 πολίτες από τη μια δείχνει το ενδιαφέρων των πολιτών για το περιβάλλον και από την άλλη την επιτυχία της δράσης Lets Do it! – Cyprus.    

Η σημασία αυτής  της εκστρατείας δεν είναι μόνο ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος και ο καθαρισμός την Κύπρου από τόνους σκουπιδιών αλλά και η καλλιέργεια κουλτούρας περιβαλλοντικής συνείδησης και ενεργού πολίτη.

Η ανακύκλωση, η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών,  η προστασία των δασών, είναι η ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς ώστε να αφήσουμε στις επόμενες γενεές ένα κόσμο με ένα πραγματικά προστατευόμενο περιβάλλον, το οποίο θα ανταποδίδει την ποιότητα πράσινης ζωής πίσω στον άνθρωπο.

H ποιότητα της ζωής μας, το μέλλον του πλανήτη μας έχει άμεση σχέση με το περιβάλλον.

Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν πρέπει να εστιάζεται μόνο σε μια Παγκόσμια ημέρα αλλά πρέπει να είναι συνεχής προσπάθεια από όλους μας, η οποία μας καθιστά ενεργούς πράσινους πολίτες.

Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ την Επίτροπο Περιβάλλοντος, τους συνεργάτες και υποστηριχτές της εκστρατείας, την εθελοντική  Οργάνωση Together Cyprus, και όλους τους χιλιάδες πολίτες για την μαζική συμμετοχή τους.

Ατομικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να ενσωματωθούν  στην καθημερινότητα μας. Ο τρόπος ζωής μας σήμερα θα καθορίσει το μέλλον του πλανήτη μας αύριο.

_____________

ΑΜ/ΣΧ