Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-06-2019 12:50

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας, στην παρουσία και του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου.     

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας κ. Πάνος Εγγλέζος εξέφρασε τις ευχαριστίες της Επιτροπής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υλοποίηση του ΓεΣΥ. Ο κ. Εγγλέζος αναφέρθηκε, επίσης, σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θαλασσαιμικοί στην Κύπρο, τονίζοντας ωστόσο ότι το επίπεδο της παροχής υπηρεσιών προς τους θαλασσαιμικούς στην Κύπρο είναι υψηλό.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυβέρνησης προς την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους θαλασσαιμικούς.

Συνεχάρη, επίσης, τους εμπλεκόμενους για το έργο που επιτελούν στην Κύπρο, αλλά και διεθνώς, εκφράζοντας τη στήριξη του στην προσπάθεια σύστασης ενός διεθνούς κέντρου αριστείας, με αντικείμενο την εκπαίδευση για θέματα θαλασσαιμίας, κάτι που θα ενισχύσει περαιτέρω την ήδη εγνωσμένη συμβολή της χώρας μας στον τομέα αυτό ανά το διεθνές.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες για τη σύσταση διυπουργικής Επιτροπής η οποία θα εξετάσει τους στόχους, όπως καταγράφονται στην Εθνική Στρατηγική για τη Θαλασσαιμία η οποία κατατέθηκε από την Επιτροπή κατά τη σημερινή συνάντηση.

 

(ΡΜ/ΕΚ)