Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-06-2019 19:27

Υπό έλεγχο δασικές πυρκαγιές στον Μαθιάτη και Αραδίππου

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 6/6/2019, στις 15:30 και 15:35 εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές στην περιοχή Μαθιάτη.

Η πρώτη, που εκδηλώθηκε στα ερείσματα του δρόμου Μαθιάτη – Σιας, τέθηκε υπό έλεγχο στις 16:30 αφού έκαψε 2 εκτάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με σπαρτά. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 4 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών.

Η δεύτερη που εκδηλώθηκε επίσης στα ερείσματα του δρόμου, στην περιοχή Μεταλλεία στον Μαθιάτη τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:35 αφού έκαψε 6 εκτάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με ποκαλάμες και πεύκα. Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 15 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 3 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 2 του Ταμείου Θήρας, τα 2 αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, τα δύο ενοικιαζόμενα ελικόπτερα και 1 της αστυνομίας, 4 γεωργικοί ελκυστήρες και 2 ντίκερ.

Τα αίτια πρόκλησής τους διερευνώνται.

Νωρίτερα, στις 16:40, τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά που προκλήθηκε από καύση σκουπιδιών στις 15:15, στην περιοχή Μαλός στην Αραδίππου, αφού έκαψε 2 εκτάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με φρύγανα και ποκαλάμες.

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 2 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και 2 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

--------------------

ΕΙ