Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-06-2019 09:47

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της ΕΕ, στο Βουκουρέστι

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Άγγελο Βότση, Νίκο Κέττηρο, Ηλία Μυριάνθους και τη βουλεύτρια κα Ελένη Σταύρου, θα συμμετάσχει στην 61η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), στο Βουκουρέστι, από 23 ως 25 Ιουνίου 2019,  στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Ρουμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χαρά Παρλά και ο Ανώτερος Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Φοίβος Χατζηγεωργίου.

Η ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης περιλαμβάνει συζήτηση για τα επιτεύγματα της Ρουμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τις προοπτικές για τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις της ΕΕ και το μέλλον των σχέσεων της με το Ηνωμένο Βασίλειο ενόψει του Brexit, τον Ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης ως κινητήρια δύναμη για την ενίσχυση της Ενιαίας Αγοράς, καθώς και συζήτηση για το θέμα του ρόλου των εθνικών κοινοβουλίων στην προώθηση της «νέας οικονομίας» της ΕΕ, με έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογική πρόοδο και τον κοινωνικό αντίκτυπο.

Με το πέρας των εργασιών της, η Διάσκεψη θα υιοθετήσει Συμπεράσματα και την τακτική εξαμηνιαία Συνεισφορά της προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

(ΜΓ)