Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-06-2019 10:02

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2019 της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από την επικεφαλής κα Στέλλα Κυριακίδου και τους βουλευτές κ. Γιώργο Λουκαΐδη και κ. Κωστή Ευσταθίου αναχωρεί την Κυριακή, 23 Ιουνίου, για το Στρασβούργο, για να συμμετάσχει στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2019 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) που θα διεξαχθούν από τις 24 μέχρι τις 28 Ιουνίου. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν ο Α’ Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κ. Πανίκος Πουργουρίδης και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η ενίσχυση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων της Συνέλευσης όσον αφορά στην έγκριση των διαπιστευτηρίων των εθνικών αντιπροσωπιών και στη διαδικασία ψηφοφορίας, η επιτευχθείσα πρόοδος στην πάταξη της βίας κατά των γυναικών στο πλαίσιο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, ο τερματισμός της βίας κατά των παιδιών σε συνάρτηση με τη συμβολή του Συμβουλίου της Ευρώπης στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, καθώς και η κατάσταση στη Συρία.

Κατά τη Σύνοδο αναμένεται, επίσης, να εκλεγεί ο νέος Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού και να εορτασθεί η επέτειος των εβδομηντάχρονων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

(ΕΚ)