Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-07-2019 20:01

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στην τελετή αποφοίτησης του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι απόψε εδώ μαζί σας, για να χαιρετίσω την τελετή αποφοίτησης του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου, μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή των φοιτητών που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τον κύκλο σπουδών τους, αλλά και του ίδιου του Ινστιτούτου, που συμπληρώνει φέτος μισό αιώνα ζωής από την ίδρυσή του και δικαίως γιορτάζει τη μακρόχρονη ευδόκιμη λειτουργία του.

Η απόκτηση υψηλού επιπέδου γνώσεων, η άρτια επαγγελματική εκπαίδευση, η κατάρτιση και η εξειδίκευση αποτελούν στον αιώνα των μεγάλων αλλαγών που διανύουμε το καλύτερο εφόδιο για την εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας σ’ ένα ολοένα αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Επιτρέψτε μου λοιπόν να εκφράσω την ευαρέσκειά μου για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών που καταβάλατε και απέδωσαν τους επιθυμητούς καρπούς.

Το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας, υπήρξε από την ίδρυσή του ο βασικός τροφοδότης της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής μας βιομηχανίας με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, προσφέροντας αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών, αλλά και επιμόρφωσης. Η άμεση εργοδότηση των αποφοίτων του Ινστιτούτου, καθώς και η διεθνής αναγνώριση από πανεπιστήμια εγνωσμένου κύρους του εξωτερικού συνιστούν την πιο έγκυρη πιστοποίηση της ποιότητας των σπουδών που παρέχει. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για υπαγωγή του ΑΞΙΚ, από τον Ιανουάριο του 2020, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς την αναβάθμιση του ιστορικού ιδρύματος.

Κυρίες και κύριοι,

Η εκπαίδευση και επαγγελματική εξειδίκευση αποτελεί σήμερα βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Η δυναμική που αναπτύσσεται καθιστά τις συνέργειες όλων, εκπαιδευτικής κοινότητας και πολιτείας, επιβεβλημένες. Προς την κατεύθυνση αυτή η νομοθετική εξουσία έχει εγκαθιδρύσει με συστηματικό τρόπο μια ειδική σχέση με τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα, η οποία ευελπιστώ ότι και με τη δική σας συνδρομή θα συνεχιστεί.

Τελειώνοντας, επιτρέψτε μου να συγχαρώ το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΑΞΙΚ για την προσήλωση στη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ευχηθώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να στηρίζετε τον νευραλγικό αυτόν τομέα της οικονομίας μας.

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία στη μετέπειτα πορεία σας. Η αφοσίωση, η μεθοδικότητα και η συνέπεια αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο της επιτυχίας. Διεκδικήστε το μέλλον σας και το μέλλον της πατρίδας μας με τόλμη, επενδύοντας στη γνώση και στον επαγγελματισμό. Εμείς θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό, για να σας παρασχεθούν οι οι δυνατότητες να υλοποιήσετε τα όνειρά σας.

--------------------------

(ΜΓ/ΕΙ)