Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-07-2019 10:53

Επαφές του Επιτρόπου Προεδρίας στην Αυστραλία

Κατά την άφιξή του χθες, στο Brisbane της πολιτείας του Queensland, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από την Ύπατη Αρμοστή κα Μάρθα Α. Μαυρομμάτη, συμμετείχε σε συνάντηση, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας κ. Στάθης Ζαμπάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα κ. Χαράλαμπος Καπνουλλάς, η Δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου Queensland κα Ανθή Φιλιππίδη, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος κ. Δημήτρης Ράπτης, εκπρόσωποι νεολαίας και γυναικείων οργανώσεων.

Ο κ. Επίτροπος ανέπτυξε θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιο του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας, όπως για θέματα νεολαίας, αποδήμων, αγνοουμένων και τριμερών συνεργασιών μεταξύ της διασποράς της Κύπρου και φίλων χωρών.

Σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής των επίσημων εκδηλώσεων  της Κοινότητας Queensland, οποίες θα είναι ανοικτές για το κοινό.

Των εκδηλώσεων θα προηγηθεί τρισάγιο και ακολούθως ο κ. Επίτροπος θα καταθέσει στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων των «Μαύρων Επετείων του Πραξικοπήματος και της Εισβολής, 1974».

(ΡΜ/ΕΚ)