Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-07-2020 11:37

Αναφορά του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων για την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και για την πυρκαγιά στην Αττική

Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, 17 Ιουλίου 2020

Στις 11 Ιουλίου συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκατρείς συμπατριώτες μας. Οι δεκατρείς ένστολοι αξιωματικοί, ναύτες και πυροσβέστες, επιδεικνύοντας θάρρος και αυταπάρνηση και θέτοντας το δημόσιο συμφέρον υπεράνω της ζωής τους, προσέτρεξαν να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους οικείους τους και δεσμευόμαστε να εργαστούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας προληπτικά, ώστε να μη ζήσουμε αντίστοιχα τραγικά γεγονότα στο μέλλον.

Στις 23 Ιουλίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και τη δεύτερη πιο φονική παγκοσμίως κατά τον 21ο αιώνα. Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική και πέρασαν μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι είχαν ως τραγικό απολογισμό εκατόν δύο νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, καταστροφές περιουσιών και αποψίλωση χιλιάδων στρεμμάτων δάσους.

Σας καλώ τώρα να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των ένστολων συμπατριωτών μας, που με απαράμιλλο θάρρος πρόσφεραν την ίδια τη ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος, καθώς και στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική. 

Αιωνία τους η μνήμη!

 

(ΝΝ/ΣΧ)