Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-09-2020 17:47

Σε τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Αναπ. Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος στη 17η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη 17η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).

Σε παρέμβασή του σε συζήτηση για τη στρατηγική αναθεώρηση της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ο κ. Παπαδόπουλοςαναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στις πολλαπλές διασυνοριακές προκλήσεις κατά της ασφάλειας που σχετίζονται με αυτή την περιοχή, ειδικότερα δε στις μεταναστευτικές ροές.  

Η Κύπρος, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος, της οποίας η ασφάλεια βρίσκεται υπό απειλή εδώ και αρκετά χρόνια, στηρίζει οποιαδήποτε βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρόσφατου άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (Gymnich), ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η επαναβεβαιωθείσα αλληλεγγύη των κρατών μελών προς την Κύπρο και την Ελλάδα εκτιμάται ιδιαίτερα. Διερωτήθηκε, ωστόσο, ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση της Ένωσης έναντι μιας ενδεχόμενης κλιμάκωσης της έντασης εκ μέρους της Τουρκίας τονίζοντας παράλληλα ότι η ΕΕ πρέπει πρώτιστα να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών της τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της.

Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι η αυξητική τάση στο κονδύλι για την Ασφάλεια και Άμυνα της ΕΕ είναι αποτέλεσμα των αυξανόμενων απειλών. Υπογράμμισε δε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών προς επίτευξη της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ένωσης στο πλαίσιο της οποίας τα κράτη μέλη θα αυξήσουν της ετοιμότητα τους για αντιμετώπιση των όποιων μελλοντικών απειλών.

----------------------

ΕΙ

Σχετικά Ανακοινωθέντα