Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-03-2022 10:39

Συμμετοχή κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας στην Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στο Στρασβούργο

Oι βουλευτές κα Μαρίνα Νικολάου, κ. Χρύσης Παντελίδης και κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, μεταβαίνουν αύριο στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 4ης Ολομέλειας της Διάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11 και 12 Μαρτίου 2022. Την αντιπροσωπία συνοδεύει η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χαρά Παρλά. 

Την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, τα μέλη της αντιπροσωπίας θα συμμετάσχουν σε προπαρασκευαστική συνάντηση των αντιπροσωπιών των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη.  

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες των θεματικών Ομάδων Εργασίας (ΟΕ) της Ολομέλειας. Η κα Νικολάου συμμετέχει στην ΟΕ για την Ισχυρότερη Οικονομία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και τις Θέσεις Εργασίας, ο κ. Παντελίδης στην ΟΕ για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και η κα Ατταλίδου στην ΟΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της Ολομέλειας  της Διάσκεψης, θα συζητηθεί η επιτευχθείσα πρόοδος στις εργασίες των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών. Ειδικότερα, θα γίνουν παρουσιάσεις των συστάσεων της Πρώτης Ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών για τα θέματα της ισχυρότερης οικονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των θέσεων εργασίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της παιδείας, του πολιτισμού, της νεολαίας και του αθλητισμού,  καθώς και της Τέταρτης Ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών, για τα θέματα του ρόλου της ΕΕ στον κόσμο και της μετανάστευσης. 

(ΜΓ/ΣΧ)