Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-03-2022 11:37

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου


Στο επίκεντρο η ανάγκη για άμεση μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και το νομικό πλαίσιο ενάντια στη διαφθορά


Η εφαρμογή του νομικού πλαισίου ενάντια στη διαφθορά και η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποίησε η Υπουργός ΔΔΤ με τον Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Η Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΣΕΛΚ για την μέχρι τώρα πορεία εφαρμογής των τριών νομοσχεδίων ενάντια στη διαφθορά, που ενέκρινε η Βουλή το προηγούμενο διάστημα.

Σημείωσε, επίσης, πως η συμβολή του ΣΕΛΚ στην προσπάθεια αυτή θα είναι καθοριστική, λόγω της συμμετοχής του Προέδρου του ΣΕΛΚ στο γνωμοδοτικό συμβούλιο που θα καθορίσει τα υποψήφια μέλη της Αρχής ενάντια στη Διαφθορά.

Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία του απαραίτητου νομικού πλαισίου καταπολέμησης του φαινομένου και δήλωσε την ετοιμότητά του να συνεισφέρει με κάθε μέσο στην προσπάθεια εφαρμογής και πρακτικής υλοποίησης των νομοσχεδίων.

Στη συνέχεια, τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου η ανάγκη για άμεση μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και η αγωνία του οικονομικού κόσμου ειδικότερα για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στην εκδίκαση υποθέσεων. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου χαιρέτισαν και την προώθηση του νομοσχεδίου για το Εμπορικό και το Ναυτοδικείο, σημειώνοντας παράλληλα την πλήρη στήριξή τους για εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας.

Η Υπουργός διαβεβαίωσε τον Σύνδεσμο για τις αδιάκοπες προσπάθειές της ώστε να προχωρήσει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Ολοκληρώνοντας, η Υπουργός ευχαρίστησε τον ΣΕΛΚ για τη συνεργασία του σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η εκπαίδευση αστυνομικών και η στήριξη της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος. Εξέφρασε, παράλληλα, τη βεβαιότητά της πως η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί στο επόμενο διάστημα.


(ΜΒ/ΕΧΡ)