Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-03-2022 14:05

Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συνήλθε σήμερα, Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, και συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:

1.  Ο περί Εγγραφής Μουσικοθεραπευτών και για Άλλα Συναφή Θέματα Νόμος του 2021.

(Πρόταση νόμου των βουλευτών κ. Ευθύμιου Δίπλαρου, Σάβιας Ορφανίδου και Χαράλαμπου Πάζαρου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Πανίκου Λεωνίδου και Χρύσανθου Σαββίδη, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, και Χρίστου Χρίστου, εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου)

(Αρ. Φακ. 23.02.062.133-2021)

Η Επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών, συνέχισε την κατ’ άρθρον συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, σκοπός της οποίας είναι η νομοθετική ρύθμιση της άσκησης του επαγγέλματος των μουσικοθεραπευτών. Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση, η Επιτροπή αποφάσισε να τοποθετηθεί επί της αναθεωρημένης πρότασης νόμου σε επόμενη συνεδρία της.

2.  Ο περί Φαρμακευτικής και Δηλητηρίων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2022.

(Πρόταση νόμου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας)

(Αρ. Φακ. 23.02.063.016-2022)

Η Επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών, άρχισε τη συζήτηση της πιο πάνω πρότασης νόμου, σκοπός της οποίας είναι η τροποποίηση του περί Φαρμακευτικής και Δηλητηρίων Νόμου, ώστε υποχρέωση εργοδότησης φαρμακοποιού πλήρους απασχόλησης σε νοσηλευτήρια – τα οποία δεν οφείλουν να διατηρούν στις εγκαταστάσεις τους νοσοκομειακό φαρμακείο – να έχουν τα νοσηλευτήρια τα οποία διαθέτουν πέραν των είκοσι κλινών, αντί πέντε, ως ισχύει σήμερα. Η προτεινόμενη τροποποίηση κρίνεται αναγκαία, καθότι το κόστος εργοδότησης υπεύθυνου φαρμακοποιού πλήρους απασχόλησης είναι δυσανάλογο των δυνατοτήτων μικρής εμβέλειας νοσηλευτηρίων. Η Επιτροπή προχώρησε στην κατ’ άρθρον συζήτηση της πρότασης νόμου και αποφάσισε να τοποθετηθεί επί τροποποιημένου κειμένου σε επόμενη συνεδρία της.

----------------------------

Γραμματεία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

email: parliamentary-commitees@parliament.cy

(EK/IK)