Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-03-2022 13:54

Συμμετοχή του βουλευτή κ. Χάρη Γεωργιάδη στη Συνάντηση Νοτίου Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου, στην Ουάσιγκτον

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης αναχωρεί αύριο για την Ουάσιγκτον, για να συμμετάσχει στην 3η Συνάντηση Νοτίου Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου, που συνδιοργανώνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η εφημερίδα «Καθημερινή» και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, στις 14 και 15 Μαρτίου 2022.

Ο κ. Γεωργιάδης θα συμμετέχει ως ομιλητής σε συζήτηση αναφορικά με την εγκαθίδρυση μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ με συμμετοχή των ΗΠΑ («3+1»), από την σκοπιά των εθνικών κοινοβουλίων. Στην ίδια συζήτηση θα συμμετέχουν επίσης ως ομιλητές ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας κ. Bob Menendez, το μέλος της Βουλής των Ελλήνων κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισραηλινός βουλευτής κ. Yossi Shain.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, περιλαμβανομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων και της ενέργειας, η προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών για την περιοχή, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών, ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και η κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.  

(ΜΓ/ΕΧΡ)