Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-03-2022 10:11

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη συμμετείχε χθες σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη Ειδικός Αντιπρόσωπος για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), συμμετείχε χθες σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης.

Στο πλαίσιο συζήτησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Χατζηγιάννη υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και εντατικοποίησης των προσπαθειών για εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Χατζηγιάννη τόνισε την επείγουσα ανάγκη περαιτέρω αύξησης της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν την Ουκρανία, αλλά και για όσους παραμένουν στη χώρα, χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η κατάσταση στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει την ταχύτερα επιδεινούμενη προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κ. Χατζηγιάννη υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης των ανθρωπιστικών διαδρόμων από διεθνείς δυνάμεις. Εξέφρασε, παράλληλα, εκτίμηση για το σημαντικό έργο που επιτελούν κυβερνητικές αρχές, ευρωπαϊκοί και διεθνείς οργανισμοί καθώς και  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, για την υποδοχή και ανακούφιση των προσφύγων.

Ο κ. Χατζηγιάννη τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη άμεσης προστασίας και στήριξης των ασυνόδευτων παιδιών που διασχίζουν τα σύνορα, προειδοποιώντας ότι ο κίνδυνος εμπορίας προσώπων ελλοχεύει, ακόμα και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

 

(IK)