Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2023 12:26

Διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023»

Tο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, από τις 8:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Η Ημερίδα διοργανώνεται με την ευκαιρία της έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023 και αποσκοπεί στην ενημέρωση για το εν λόγω θέμα και στην ανάπτυξη μιας δυναμικής πλατφόρμας για τη συζήτηση συναφών προκλήσεων και προοπτικών. Επιπλέον, και λαμβάνοντας υπόψη τον ρόλο και την αποστολή του ΥΠΑΝ αναφορικά με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, η Ημερίδα θα συμβάλει στον πολυεπίπεδο διάλογο, για τις δεξιότητες εκείνες που η εκπαίδευση χρειάζεται και πρέπει να υιοθετήσει και να προάγει, λαμβάνοντας υπόψη τη σύγχρονη αγορά εργασίας και τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, ευρύτερα. 

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων, σε στελέχη της εκπαίδευσης, καθώς και σε ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς.

Για την Ημερίδα έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών όλων των σχολικών βαθμίδων, από στελέχη της εκπαίδευσης, καθώς και από ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες από διάφορα Υπουργεία, Υφυπουργεία, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς και φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες στο Πρόγραμμα και στην αφίσα της Ημερίδας.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, μέσω του διαδικτυακού περιβάλλοντος εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://www.pi-eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία Ημερίδες-Συνέδρια.

Ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες, εκτός του ΥΠΑΝ, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: eys2023@cyearn.pi.ac.cy, μέχρι την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023.

Σημειώνεται ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον δρα Σπύρο Σοφοκλέους, Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (τηλ.: 22402485, ηλεκτρ. ταχ.: sofokleous.s@cyearn.pi.ac.cy) και την κ. Χριστιάνα Σταύρου, Λειτουργό Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (τηλ.: 22402479, ηλεκτρ. ταχ.: stavrou.c@cyearn.pi.ac.cy).

ΙΠ