Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2023 13:30

Με τον Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, είχε σήμερα, στο Γραφείο  του, συνάντηση με τον Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο κ. Conor Long.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις των δυο χωρών και να συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.  

Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσε το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των δύο χωρών, με θέμα: Modern Agricultural Practices and Research, ενόψει και της επικείμενης επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ιρλανδία. Ο κ. Ξενοφώντος σημείωσε ότι η διαδικασία προετοιμασίας του Μνημονίου προς υπογραφή από τους δύο αρμόδιους Υπουργούς Γεωργίας Κύπρου και Ιρλανδίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει συνεργασία στη γενετική βελτίωση των αιγοπροβάτων, με απώτερο στόχο την υποστήριξη της εφαρμογής του χαλλουμιού ΠΟΠ, καθώς και στην ιχνηλασιμότητα τροφίμων και την  καταπολέμηση της απάτης στα τρόφιμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Long εξέφρασε την ευαρέσκειά του και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία.

(ΕΠ/ΕΧΡ)