Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-09-2018 13:23

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Ινδίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, είχε σήμερα Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018,  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας, κ. Ram Nath Kovind, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Τον Ινδό Πρόεδρο συνόδευαν ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα Τοπικής Διοίκησης, Γεωργίας και Ευημερίας των Αγροτών της Ινδίας, κ. Parshottam Rupala, τα Μέλη του Ινδικού Κοινοβουλίου, κ.κ. Ram Shakal (Άνω Βουλή) και Sunil Kumar Singh (Κάτω Βουλή), ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο, δρ R. K. Raghavan, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Ινδία, κ. Άγις Λοΐζου, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ινδίας.

Καλωσορίζοντας τον Ινδό Πρόεδρο στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε την ιστορική σημασία της επίσκεψης. Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι στενοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν διαχρονικά Κύπρο και Ινδία και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, προς όφελος των δύο λαών.

Ο Πρόεδρος της Ινδίας, προσφώνησε στη συνέχεια ειδική συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, στην οποία παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης. Παρέστησαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’, νυν και πρώην υψηλοί πολιτειακοί και πολιτικοί αξιωματούχοι της Δημοκρατίας, αρχηγοί και εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αποστολών, καθώς και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων τοπικών και ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Κατά την άφιξη του Ινδού Προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι κ.κ. Kovind και Συλλούρης απέδωσαν τιμές στην προτομή του Μαχάτμα Γκάντι, που βρίσκεται παραπλέυρως του κτιρίου της Βουλής.

ΑΧ/ΣΧ