Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2024 10:02

Εκλογές 2024 – Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο Α’, στο Λανίτειο Λύκειο, στη Λεμεσό, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. 

Ακολούθως, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς κατά πόσον ήταν δύσκολη η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, λόγω των πολλών ψηφοδελτίων, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Όχι λόγω των πολλών ψηφοδελτίων, αλλά λόγω των πολλών άξιων που υπέδειξε το κόμμα. Συνεπώς, στην πληθώρα υποψηφίων υπήρχε η επιλογή που έθετε σε διλήμματα άλλοτε με ευκολία, άλλοτε με προβληματισμό.

Πρόσθεσε ότι η σημερινή μέρα «είναι μια ακόμα γιορτή της Δημοκρατίας, μια γιορτή της Ευρώπης. Αυτό που θέλω να καλέσω είναι το σύνολο του λαού. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα με προβλήματα, που έχει ανάγκη ισχυρής παρουσίας και προβολής των προβλημάτων που η ιδιαίτερή μας πατρίδα σαν κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζει. Συνεπώς, η αποχή είναι αποδοχή άρνησης, αν θέλετε, συμμετοχής στο γίγνεσθαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικότερα των προβλημάτων που οι χώρες αντιμετωπίζουν.

Σε ερώτηση κατά πόσον πιστεύει ότι η αποχή θα είναι λιγότερη, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Θέλω να ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι λιγότερη από ό,τι σε άλλα κράτη που είναι μόνο ευρωεκλογές. Οι ευρωεκλογές θεωρούνται ήσσονος σημασίας. Κακώς. Θα έπρεπε να ήταν πριν και πάνω από τις εθνικές εκλογές.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς νοιώθει που σήμερα θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η νομοθετική ρύθμιση της οποίας είχε ολοκληρωθεί επί δικής του προεδρίας, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Θέλω να ελπίζω ότι η υλοποίηση των προνοιών της μεταρρύθμισης και οι ενδεχόμενες διορθώσεις, που πιθανόν να παρουσιαστούν από προβλήματα που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν, είναι κάτι σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες, και είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξει ο χάρτης προόδου γενικότερα της Κύπρου. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

(ΜΓ)