Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2024 10:05

Εκλογές 2024 – Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) κ. Νικόλας Παπαδόπουλος προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο του Β’ Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης Παρισινός, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. 

Ακολούθως, ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη χαρά και την τιμή πριν από λίγο να ασκήσω το εκλογικό δικαίωμα της ψήφου για ακόμα μια φορά μαζί με τη σύζυγό μου και για πρώτη φορά και με την κόρη μου, η οποία είναι νέα ψηφοφόρος.

Θέλω να ευχηθώ όλα να κυλήσουν ήρεμα και ομαλά σήμερα με την ψηφοφορία. Να ευχαριστήσω τους δημόσιους λειτουργούς και τους αστυνομικούς που θα δουλέψουν σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να διεξαχθούν αυτές οι εκλογές κανονικά.

Θέλω να πιστεύω –και είμαι βέβαιος και σίγουρος– ότι ο κυπριακός λαός θα δείξει για ακόμα μια φορά την ωριμότητά του, αλλά και τη δημοκρατική κουλτούρα που κατέχει, γιατί πάνω απ' όλα η σημερινή ημέρα είναι η ημέρα των πολιτών. Είναι η ημέρα της Δημοκρατίας. Είναι η μέρα, όπου θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Αυτές οι εκλογές είναι σοβαρές, είναι σημαντικές, είναι κρίσιμες. Είναι σημαντικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κρίσιμες για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη.

Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο θα ήθελα να καλέσω όλες και όλους να προσέλθουν σήμερα στα εκλογικά κέντρα και να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου. Όλοι μαζί πρέπει να επιλέξουμε τους καταλληλότερους και τις καταλληλότερες, εκείνες και εκείνους που μπορούν να αποφασίζουν για όλα τα σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκείνες και εκείνους που θα μας τιμήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η περιθωριοποίηση δεν μπορεί να είναι επιλογή. Η κοινωνία πρέπει να έχει φωνή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Κύπρος πρέπει να έχει ισχυρή, δυνατή, αξιόπιστη φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο. Καλή ψήφο σε όλες και όλους.»

(ΓΣ/ΕΑθ)