Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2024 11:35

Εκλογές 2024 – Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων κ. Μάριος Καρογιάν προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο του Β’ Δημοτικού Σχολείου Έγκωμης Παρισινός, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. 

Ακολούθως, ο κ. Καρογιάν προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Οι πολίτες όλη αυτή την περίοδο άκουσαν, κατέγραψαν, στάθμισαν. Τώρα είναι η ώρα της δικής τους απόφασης. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Εξάλλου, στον τόπο μας έχουμε μια μεγάλη παράδοση σωστής διαδικασίας, πλήρους δημοκρατίας αλλά και τάξης, και αυτή τη φορά είμαι σίγουρος θα επαναληφθεί το ίδιο.

Την ίδια ώρα θέλω να πω ότι καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά η ανάγκη της ενότητας, της συλλογικότητας, της σύνθεσης, της συναίνεσης, γιατί οι κίνδυνοι, οι προκλήσεις και τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται επιδερμικά, και ούτε πρέπει να είναι έτσι. Ούτε και βέβαια όταν λέμε η αγάπη προς την πατρίδα, η υπηρεσία προς την κοινωνία, δεν είναι αφηρημένες έννοιες. Δεν μπορεί ούτε η παρελθοντολογία, ούτε οι ανώφελες συγκρούσεις, ούτε οι αντιπαραθέσεις να δώσουν λύσεις. Λύσεις θα δώσουμε αν όλοι, χέρι με χέρι, υπηρετήσουμε με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια αυτόν τον τόπο και αν πραγματικά βάλουμε υπεράνω όλων το συλλογικό καλό.

Καλώ τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Είναι δική τους διαδικασία. Το τι συμβαίνει στην Ευρώπη έχει αντανάκλαση και το τι θα συμβεί στην Κύπρο. Εύχομαι οι επιλογές τους να είναι καλύτερες για τον τόπο μας, στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες με την ψήφο και την κρίση τους θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν και τους καλύτερους τοπικούς άρχοντες μέσα σε αυτή τη μεταρρύθμιση. Το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχει ανάγκη η κοινωνία. Πιστεύουμε στο μέλλον αυτού του τόπου. Πιστεύουμε στις προοπτικές της κοινωνίας μας. Εύχομαι σε όλους καλή ψήφο». 

(ΜΓ/ΕΑθ)