Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2024 11:56

Εκλογές 2024 – Ο Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη δήλωσή του για την προσέλευση ψηφοφόρων μέχρι τις 10 π.μ.

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Ελίκκος Α. Ηλία, αμέσως μετά τη δήλωσή του για το ποσοστό προέλευσης ψηφοφόρων μέχρι τις 10 π.μ., στο Αμφιθέατρο «Θεόφιλος Γεωργιάδης» του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Κληθείς να σχολιάσει τα μέχρι τώρα δεδομένα της προσέλευσης, ο κ. Ηλία είπε πως θεωρεί ικανοποιητική την προσέλευση και κάλεσε για ακόμη μια φορά το κοινό να προσέλθει, για να ψηφίσει λόγω της κρισιμότητας των εκλογών. «Ευχόμαστε και αναμένουμε ότι θα έχουμε ένα ποσοστό, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από το 60%», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με τους ηλικιωμένους και την πολυπλοκότητα των ψηφοδελτίων, ο κ. Ηλία τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να βοηθηθούν, είτε από τον προεδρεύοντα του εκάστοτε εκλογικού κέντρου είτε από άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης τους. Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανέφερε επίσης πως επισκέφθηκε και ο ίδιος πολλά εκλογικά κέντρα, στα οποία είδε ηλικιωμένους να τα καταφέρνουν μια χαρά και μόνοι τους, προσθέτοντας ότι η ψηφοφορία γίνεται πολύ ομαλά.

Ερωτηθείς κατά πόσον έγιναν καταγγελίες για ανάρμοστες συμπεριφορές σε εκλογικά κέντρα, ο κ. Ηλία δήλωσε πως υπήρξαν μια ή δύο περιπτώσεις, ελάχιστες αναλογικά με τον αριθμό ψηφοφόρων, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τον προεδρεύοντα.

Αναφορικά με περιστατικά παράβασης της νομοθεσίας σε σχέση με την προώθηση υποψηφίων χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή, ο Γενικός Έφορος Εκλογών δήλωσε πως τα παράπονα ήταν πολύ λίγα, συμπληρώνοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία συμμορφώθηκε και πως οποιεσδήποτε παραβάσεις θα διαβιβαστούν προς τη Νομική Υπηρεσία, για να γίνουν οι σχετικές καταγγελίες.

Για πλάνα από τις απαντήσεις του Γενικού Εφόρου Εκλογών πατήστε εδώ.

(ΑΦ)