Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2024 12:15

Εκλογές 2024 – Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ-Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΔΕΚ) κ. Μαρίνος Σιζόπουλος προσήλθε σήμερα στο εκλογικό κέντρο Γυμνασίου Νεάπολης Λεμεσού, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. 

Ακολούθως, ο κ. Σιζόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«[Η σημερινή διαδικασία] δεν αποτελεί μόνο έκφραση συμμετοχής στη δημοκρατία, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να αποτυπώνει και την υπευθυνότητα, την οποία οι ψηφοφόροι πρέπει να επιδεικνύουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας. Θα πρέπει οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες και θα πρέπει με ψυχραιμία και υπευθυνότητα να κάνουν τις επιλογές τους. Να επιλέξουν και να ψηφίσουν αυτούς τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και αξιοπιστία στα προβλήματα και στις δυσκολίες, οι οποίες θα προκύψουν λόγω της καινούργιας νομοθεσίας που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε μια καλή αρχή. Το δεύτερο είναι ακριβώς η επιλογή των εκπροσώπων της πατρίδας μας στο Ευρωκοινοβούλιο, έναν θεσμό, ο οποίος διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας και όχι μόνο. Κι εμάς ως Κυπριακή Δημοκρατία που απειλείται η κρατική μας υπόσταση και κυρίως η οντότητά μας από την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, θα πρέπει οι εκπρόσωποί μας εκεί να μπορούν, μέσα από τη συνεργασία που θα έχουν μεταξύ τους αλλά και τη συμμετοχή σε καθοριστικές πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, να στηρίξουν τα δικαιώματα, τα δίκαια αιτήματα αλλά και τους πολίτες και την πατρίδα μας.»

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων θα ωθήσει τον κόσμο να ψηφίζει και να κερδηθεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που είναι η αποχή, ο κ. Σιζόπουλος είπε: «Αυτό θα το δούμε στο τέλος της διαδρομής. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει μείωση της αποχής και μαζικότερη συμμετοχή. Αυτό όμως θα το δούμε στο τέλος αυτής της διαδρομής. Κλείνοντας, θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω όσους στελεχώνουν τα εκλογικά κέντρα. Και πρέπει δυστυχώς με λύπη να πω ότι στα περισσότερα εκλογικά κέντρα οι συνθήκες είναι επιεικώς απαράδεκτες. Γι’ αυτό πραγματικά θα ήθελα για ακόμη μια φορά να συγχαρώ αυτά τα άτομα, τα οποία κάτω από αυτές τις συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για να ολοκληρωθεί μια δημοκρατική διαδικασία.»

(ΜΣ)