Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-11-2018 09:24

Ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη σε Διακοινοβουλευτική συνάντηση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ, στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κυριάκος Χατζηγιάννη, αναχωρεί μεθαύριο Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου, για τις Βρυξέλλες, όπου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) με θέμα την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά. Οι εργασίες της Συνάντησης θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2018. Τον δρα Χατζηγιάννη συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Δανάη Αγαθοκλέους.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε τρεις θεματικές ενότητες, που αφορούν  στη συνάρτηση πολιτισμού και ταυτότητας,  στην πολιτιστική κληρονομιά σε σχέση με την εκπαίδευση, καθώς  και στη συντήρηση, διατήρηση και αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιοχές συγκρούσεων. Ο κ. Χατζηγιάννη θα είναι εκ των κύριων ομιλητών κατά τη συζήτηση του τελευταίου θέματος.

Τη Συνάντηση θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani και ο Επίτροπος αρμόδιος για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό κ. Tibor Navracsics. 

                                               

ΑΧ/ΣΧ