Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-11-2018 08:33

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο τριήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 23ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 26ης  Νοεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 89 κλήσεις για βοήθεια, 46 πυρκαγιές, 41 ειδικές εξυπηρετήσεις και σε δύο ψευδείς κλήσεις

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 25ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06:00 της 26ης  Νοεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 38 κλήσεις για βοήθεια, 27 πυρκαγιές και σε έντεκα ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 15:57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας, στην οδό Αλέξανδρου Υψηλάντη, στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16:12. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλιχτήρες νερού και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Η πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο του σαλονιού και σε βοηθητική κουζίνα. Η πυρκαγιά προκλήθηκε στην προσπάθεια έφηβης (14 ετών) να ανάψει τζάκι με χρήση υγρής εύφλεκτης ύλης. Η έφηβη  υπέστη εγκαύματα στα χέρια, στο πρόσωπο και στην πλάτη, και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο.

Η ώρα 18:38 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο κατοικία, στην οδό Αρεναγωγείου,  στο Καϊμακλί Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας, με τρία πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18:58. Η οικία εφάπτεται με άλλες οικίες της περιοχής και η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την επέκτασή της. Η επηρεαζόμενη οικία υπέστη εκτεταμένες ζημιές, με μέρος της οροφής της να καταρρέει. Δύο ένοικοι, οι οποίοι βρίσκονταν εντός της κατάφεραν να βγουν εκτός εγκαίρως. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλικτήρα από τα πυροσβεστικά οχήματα και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από υπερθέρμανση ρουχισμού, ο οποίος βρισκόταν σε απλώστρα και πλησίον ηλεκτρικής θερμάστρας. Τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΛ)