Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2018 14:43

Ανέλαβε τα καθήκοντα της η νέα Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου

Το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων παρέλαβε σήμερα από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Μάριο Δημητριάδη, η νέα νεοδιορισθείσα Υπουργός κα Βασιλική Αναστασιάδου.

Στην ομιλία της, η κα Αναστασιάδου εξέφρασε τη χαρά της για το γεγονός ότι αναλαμβάνει ένα Υπουργείο με μεγάλο εύρος αρμοδιοτήτων που συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας και συμβάλλει στην ποιότητα ζωής του πολίτη.

«Παρά τις τεράστιες απαιτήσεις του χαρτοφυλακίου που αναλαμβάνω, αισθάνομαι ιδιαίτερα ενδυναμωμένη, γιατί το Υπουργείο διαθέτει γερές δομές και εξαίρετα στελέχη. Περιστοιχίζομαι από άξιους συνεργάτες. Τον έμπειρο και ικανό Γενικό Διευθυντή Αλέκο Μιχαηλίδη, τους Διευθυντές Τμημάτων και τα υπόλοιπα στελέχη του Υπουργείου και προσβλέπω στην πολύτιμη συνεργασία τους» σημείωσε η νέα υπουργός Μεταφορών.

Αναφερόμενη στον απερχόμενο Υπουργό, σημείωσε πως ο Μάριος Δημητριάδης υπήρξε ομολογουμένως εξαίρετος Υπουργός, ο οποίος αποχωρεί, αφού ολοκλήρωσε μια πολύ επιτυχημένη πορεία στο Υπουργείο με απτά θετικά αποτελέσματα για τον τόπο.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή και τον διαβεβαιώ ότι θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεών μου, για να ανταποκριθώ επάξια στις προσδοκίες του και στην επίτευξη των στόχων του κυβερνητικού έργου», κατέληξε η κα Αναστασιάδου.

Από της πλευράς του, ο απερχόμενος Υπουργός κ. Μάριος Δημητριάδης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο και τις ευχές του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του, για μια καλή και παραγωγική θητεία.

«Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξη του τόπου μας, με σημαντικά έργα και καινοτόμες ενέργειες, και θέλω να τονίσω ότι αποτελεί για μένα τιμή το ότι είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι στο πηδάλιο του κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης. Εξέφρασε παράλληλα τις θερμές του ευχαριστίες προς τους συνεργάτες του στο Υπουργείο, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική στην επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί.

Πρόσθεσε δε ότι οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων έχουν γίνει στο Υπουργείο Μεταφορών, ενώ τα έργα που έχει εκτελέσει το Υπουργείο έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Ο απερχόμενος Υπουργός εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι η κα Αναστασιάδου θα έχει μια παραγωγική θητεία. «Η ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία της στη Βουλή, αλλά και η γενική παραδοχή για τη ποιότητα του χαρακτήρα της, αποτελούν εχέγγυα για μια πετυχημένη πορεία στο υπουργείο», κατέληξε.

Σε σύντομη ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Αλέκος Μιχαηλίδης σημείωσε πως ο απερχόμενος Υπουργός επιτέλεσε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντά του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην υλοποίηση της εξαιρετικά σημαντικής μεταρρύθμισης που αφορά την εμπορικοποίηση του λιμένα Λεμεσού. Διαβεβαίωσε παράλληλα τη νέα Υπουργό ότι ο ίδιος προσωπικά, αλλά και ολόκληρο το προσωπικό του Υπουργείου θα σταθούν δίπλα της στις προσπάθειές της για επίτευξη των στόχων που θα τεθούν.

--------------------------

ΔΚ/ΕΑ/ΕΙ