Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-12-2018 14:54

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα συνεργαστούν για τη δημιουργία Οδηγού Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Κυπρίων της Διασποράς

Η συνεργασία στη δημιουργία ενός ανανεωμένου ολοκληρωμένου Οδηγού Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Κυπρίων της Διασποράς, ήταν ο σκοπός της συνάντησης και του Πλαισίου Συνεργασίας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μέσω του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας, και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018,

Το Πλαίσιο Συνεργασίας συμφωνήθηκε μεταξύ του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου και του Προέδρου του Συμβουλίου Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθηγητή κ. Νίκου Καρτακούλλη, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας.

Σε δηλώσεις του ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου είπε ότι «η Διασπορά μάς αποτελεί ένα γνήσιο ζωντανό και χρήσιμο κομμάτι για την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων. Διαχρονική είναι η προσφορά τους προς την πατρίδα και ιδιαίτερα  σε δύσκολες  περιόδους όσον αφορά στο εθνικό μας θέμα».

«Η νέα γενιά της Διασποράς μάς αποτελεί το πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο κομμάτι της Διασποράς και έχουμε υποχρέωση,  μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, να τους κρατήσουμε κοντά στις ρίζες τους, την Ιστορίας τους, τη γλώσσα τους, την κουλτούρα και την παράδοση του τόπου μας».

Ο Επίτροπος Προεδρίας, επισήμανε ότι μεταξύ των πολλών άλλων δράσεων που εμπεριέχει η Εθνική Στρατηγική για την Διασπορά, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου Οδηγού ενημέρωσης των απόδημων Κυπρίων που ζουν στο εξωτερικό με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, πληροφορίες, νομοθεσίες, κανονισμούς που πρέπει να γνωρίζουν.

Παράλληλα, ο κ. Φωτίου ανάφερε ότι αυτός ο Οδηγός θα είναι χρήσιμος για όλους τους συμπατριώτες μας που έχουν επαναπατρισθεί ή σκοπεύουν να επαναπατρισθούν.

Ο Οδηγός θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Κλείνοντας, ο Επίτροπος Προεδρίας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Πανεπιστημίου Λευκωσίας για τη συμβολή και τον ουσιαστικό ρόλο που θα διαδραματίσει στη δημιουργία και επιτυχή ολοκλήρωση του Οδηγού Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Κυπρίων της Διασποράς.

Από την πλευρά του ο κ. Καρτακούλλης, διαβεβαίωσε τον κ. Φωτίου για τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προς το έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί συνοδοιπόρος στο όραμα του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας.

(ΜΛ)