Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-02-2019 10:36

Υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας η εκδήλωση του Ιδρύματος Ελπίδα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου στα παιδιά και στους έφηβους

Υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη και Επίτιμης Πρόεδρου του Ιδρύματος Ελπίδα τελεί η εκδήλωση-σεμινάριο, με θέμα: «Πώς θα βελτιώσουμε τα ποσοστά ίασης και την ποιότητα ζωής των παιδιών και εφήβων με καρκίνο και λευχαιμία;», που διοργανώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου στα παιδιά και στους έφηβους την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, στις 5:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, στην Λευκωσία.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και η είσοδος είναι δωρεάν. Προαπαιτείται η δήλωση συμμετοχής εξού και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22515354, 99517401, 99726836. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι όπως τα μηνύματα για την πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου, τόσο στα παιδιά και στους έφηβους όσο και στους ενήλικες, να διαδοθούν και να εμπεδωθούν.

Η εκδήλωση φέρει τη στήριξη του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου και διοργανώνεται με την επίσης στήριξη της  Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης-σεμιναρίου:

1. Καλωσόρισμα από την Καθηγήτρια Μαρία Μιχαηλίδη, εκ μέρους του Ιδρύματος Ελπίδα.

2. Χαιρετισμός από τον Υπουργό Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου.

3. Χαιρετισμός από την κα Άντρη Αναστασιάδη, σύζυγο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

4. «Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα ποσοστά ίασης και την ποιότητα ζωής των παιδιών και εφήβων με καρκίνο και λευχαιμία;» από τον Καθηγητή Λοΐζο Γ. Λοΐζου, Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Διευθυντής Κέντρου Παιδιατρικής Ογκολογίας και Αιματολογίας, Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία.

5. «Οι εξατομικευμένες, στοχευμένες θεραπείες για το παιδί με καρκίνο: Οι προκλήσεις, που έχουμε ενώπιόν μας» από τον Καθηγητή Pascal Chastagnier, Διευθυντή, Τμήμα Παιδιατρικής Ογκολογίας και Αιματολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων, Νανσύ, Γαλλία.

6. «Η δαμόκλειος σπάθη της προδιάθεσης για κληρονομικό καρκίνο και λευχαιμία στα παιδιά και στις οικογένειές τους» από τον Καθηγητή Arndt Borkhardt, Διευθυντή Κλινικής Παιδιατρικής Ογκολογίας, Αιματολογίας και Ανοσολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων, Ντίσελντορφ, Γερμανία.

7. «Πρόσφατες εξελίξεις στη θεραπεία της οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας» από τον Καθηγητή Vora Ajay, Consultant Pediatric Hematologist, Πρόεδρος του UK NCRI Childhood Leukemia sub-group και I-BFM ALL Committee, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων Great Ormond Street, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

8. «Η συμβολή της ανοσοθεραπείας για την ίαση των παιδιών με νευροβλάστωμα» από τον Καθηγητή Isaac Yaniv, Παιδογκολόγος – Παιδοαιματολόγος, Ιατρικός Διευθυντής του Εθνικού Αρχείου Δοτών Μυελού Οστών, Ισραήλ.

9. «Η υποστηρικτική αγωγή σε παιδιά και έφηβους με καρκίνο και λευχαιμία» από τη δρα Ελένη Κοσμίδη, Διευθύντρια Κλινικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Ογκολογίας – Παιδοαιματολογίας, Νοσοκομείο «Μητέρα», Αθήνα, Ελλάδα.

10. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Παιδική Χορωδία του Ομίλου «Διάσταση» Λεμεσού.

 

Το Ίδρυμα Ελπίδα, στα 28 χρόνια προσφοράς του στα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία, έχει να επιδείξει αξιέπαινο πολυσχιδές έργο. Ενδεικτικά:

1. Ξενώνας Ιδρύματος Ελπίδα: ανέγερση και λειτουργία με δωρεάν προσφορά υπηρεσιών μακροχρόνιας φιλοξενίας και άλλων, στο παιδί με καρκίνο και λευχαιμία και την οικογένειά του, από το 1996

2. Εξοπλισμός Παιδογκολογικής και Παιδοαιματολογικής Κλινικής

3. Εκπαίδευση γιατρών, νοσηλευτών ή επιστημόνων

4. Διοργάνωση συνεδρίων και διαλέξεων για επαγγελματίες της υγείας, για γονείς και για το ευρύτερο κοινό

5. Ανέγερση και εξοπλισμός των πρώτων εργαστηρίων μεταμόσχευσης μυελού οστών

6. Ανέγερση και εξοπλισμός των πρώτων εργαστηρίων λευχαιμίας

7. Ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών και γονιών με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό

8. Πρόγραμμα θεραπευτικής ψυχαγωγίας παιδιών στην Ιρλανδία, με τακτική αποστολή παιδιών και εφήβων από το 1996

9. Οικονομική στήριξη οικογενειών.

(ΜΛ)