Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-02-2019 09:10

Η βουλεύτρια Άννα Θεολόγου θα συμμετάσχει σε Κοινοβουλευτική Ακρόαση στα Ηνωμένα Έθνη που διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Ένωση

Η βουλεύτρια Άννα Θεολόγου αναχωρεί αύριο βράδυ για τη Νέα Υόρκη, για να συμμετάσχει σε Κοινοβουλευτική Ακρόαση στα Ηνωμένα Έθνη, που διοργανώνει η Διακοινοβουλευτική Ένωση, στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2019, με κύριο θέμα που τιτλοφορείται «Αναδυόμενες προκλήσεις για τον πολυμερισμό: H κοινοβουλευτική ανταπόκριση». Την κα Θεολόγου συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Αυγούστα Χρίστου.

Βασικός ομιλητής στην Ακρόαση θα είναι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. António Guterres. Επιμέρους θέματα συζήτησης είναι η εθνική διάσταση του πολυμερισμού και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται σε εθνικό επίπεδο για καλύτερη διακυβέρνηση, η ισότητα των φύλων εντός και εκτός του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, η αναμόρφωση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού προς επίτευξη μιας πιο υπεύθυνης παγκόσμιας διακυβέρνησης, η αποτελεσματικότερη πρόληψη και επίλυση συγκρούσεων για τη διατήρηση της ειρήνης, καθώς και η επίδραση των μέσων μαζικής επικοινωνίας στο πολυμερές σύστημα.

(ΜΓ/ΣΧ)