Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2019 16:48

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδου εκπροσώπησε την Κύπρο στη Σύνοδο των Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, στο Βουκουρέστι

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου, συμμετείχε στις εργασίες της 3ης Υπουργικής Συνόδου της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης (ΑΕΣ) και στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της ΕΕ. Οι δύο συναντήσεις έλαβαν χώρα στο Βουκουρέστι, στις 28 Φεβρουαρίου και σήμερα, 1η Μαρτίου 2019, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της Συνόδου για την ΑΕΣ η κα Υπουργός σημείωσε ότι η Κύπρος καλωσορίζει την υπογραφή σχετικής διακήρυξης και συμμερίζεται τις προσπάθειες προώθησης της Ψηφιακής Οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων και των προσπαθειών εναρμόνισης των ψηφιακών αγορών μεταξύ των κρατών – μελών της ΑΕΣ και της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά το άτυπο Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών, οι Υπουργοί εξέφρασαν απόψεις για τη διαμόρφωση της ψηφιακής πολιτικής για το μέλλον.  Η Υπουργός Μεταφορών κα  Αναστασιάδου, επεσήμανε ότι σε κρίσιμους τομείς που θα επηρεάσουν σημαντικά στο άμεσο μέλλον τη ψηφιακή οικονομία ,αλλά και την κοινωνία, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, θα είναι αναγκαία περαιτέρω ολοκλήρωση εντός της ΕΕ, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια και να κατέχει ηγετική θέση σε παγκόσμια κλίμακα. Τόνισε ,παράλληλα, πως σε μία Ευρώπη συνοχής, θα πρέπει να προωθήσουμε τη συμπερίληψη, τη συμμόρφωση με τις ηθικές αρχές και τη γεωγραφική ισορροπία στις επενδύσεις για έρευνα και ανάπτυξη, ιδίως για νεοφυείς επιχειρήσεις και για τα ΜΜΕ.

Η κα Υπουργός ανέφερε ,παράλληλα, πως η νέα πρωτοβουλία για τη δημιουργία των Ψηφιακών Κέντρων Καινοτομίας θα φέρει τις νέες τεχνολογίες πιο κοντά στη βιομηχανία, αλλά και στο δημόσιο τομέα. «Ισχυρή Κυβερνοασφάλεια και Τηλεπικοινωνιακές υποδομές ψηλών ταχυτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των δικτύων 5ης γενεάς θα συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων αυτών. Παράλληλα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη επιστημόνων στους σχετικούς τομείς, με κατάλληλη εκπαίδευση και προσέλκυση καταλλήλων ατόμων», κατέληξε η κα Αναστασιάδου.

( ΔΚ )