Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-05-2019 16:49

SHOWCASE ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ – 2020 (7-8 Mαρτίου 2020, Θέατρο Ριάλτο)

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν τη θέσπιση του Showcase Χορογραφίας Κύπρου (SΧΚ). Το Showcase Χορογραφίας Κύπρου (SΧΚ) στοχεύει στην παρουσίαση επίλεκτων χορογραφικών έργων τα οποία χορογραφούνται και παρουσιάζονται στην Κύπρο εντός περιόδου 2 ετών. Ειδικότερα, το SΧΚ αποσκοπεί στο να προσφέρει ευκαιρίες στους χορογράφους που δημιουργούν στην Κύπρο να παρουσιάσουν, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, τα έργα τους σε καλλιτεχνικούς διευθυντές και οργανωτές φεστιβάλ σύγχρονου χορού του εξωτερικού, οι οποίοι θα προσκαλούνται ειδικά για τον σκοπό αυτό. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύονται οι προσπάθειες των χορογράφων για διεθνή προβολή, με στόχο την παρουσίαση των έργων τους στο εξωτερικό. Παράλληλα, μέσω της διοργάνωσης του SΧΚ θα προσφέρεται η ευκαιρία να παρουσιαστούν εκ νέου στο τοπικό κοινό τα πιο αξιόλογα χορογραφικά έργα.

Το SXK διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο. Τα έργα που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν μεταξύ 7 και 8 Μαρτίου 2020 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παραπέμπονται στα έγγραφα που αφορούν στους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο SXK – 2020, στην ιστοσελίδα: http://www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies/thesmoi_diorganoseis.html

(ΙΠ)