Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-06-2019 08:44

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στο Ιράν

Η αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ασιατική Κοινοβουλευτική Συνέλευση (ΑΚΣ), αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Νίκο Τορναρίτη (επικεφαλής) και Χριστάκη Τζιοβάνη, αναχωρεί αύριο βράδυ, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, για το Ισφαχάν του Ιράν, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της ΑΚΣ, από 25 μέχρι 28 Ιουνίου. Την αντιπροσωπεία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κα Λουκία Μούγη.

Η Επιτροπή θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, ζητήματα χρηστής διακυβέρνησης, την προώθηση ορθών κοινοβουλευτικών πρακτικών, του κράτους δικαίου και την ενδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ ασιατικών Κοινοβουλίων και Κυβερνήσεων για θέματα ευημερίας των πολιτών. Τα σχετικά ψηφίσματα, που θα υιοθετηθούν από την Επιτροπή, θα προωθηθούν για έγκριση στην επόμενη Σύνοδο της Ολομέλειας της ΑΚΣ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους στο Πακιστάν.

-----------------------------------

(ΜΓ/ΕΙ)