Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-03-2018 10:47

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη στην εκδήλωση για τη μαθήτρια που πρώτευσε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικού Δοκιμίου της Πρεσβείας της Ελλάδος

Σήμερα η Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ, στο πλαίσιο των εθνικών εορτασμών για την 25η Μαρτίου 1821, τιμά την μαθήτριά του Μυρσίνη Στρατή, η οποία πρώτευσε στον καθιερωμένο ετήσιο Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικού Δοκιμίου, που διοργανώνεται από την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Πρόκειται για έναν αξιόλογο θεσμό, που διεξάγεται αδιαλείπτως από το 1976, στο πλαίσιο των μορφωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν όλοι οι τελειόφοιτοι μαθητές Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Ουσιαστικός στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναπτύξει το ενδιαφέρον των παιδιών για τον διαχρονικό ρόλο και τη συμβολή του ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής σκέψης αλλά κυρίως στη διάπλαση υπεύθυνων και ενεργών πολιτών με δημοκρατική συνείδηση.

Η σημαντική αυτή εκπαιδευτική διοργάνωση αναδεικνύει τις οικουμενικές αξίες και τα ιδεώδη του ελληνικού πολιτισμού, αλλά κυρίως ενδυναμώνει τους στενούς εθνικούς και συναισθηματικούς δεσμούς ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι κοινή παραδοχή ότι οι ιδέες του ελληνικού πολιτισμού λειτούργησαν ως πυξίδα για όλους τους λαούς της Γηραιάς Ηπείρου και ως εκ τούτου μπορούν να συμβάλουν στην ανανέωση του Δυτικού τρόπου ζωής και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Η ελευθερία, ο σεβασμός, ο διάλογος, η ανοχή και η αποδοχή, η αίσθηση του μέτρου είναι μερικές μόνο έννοιες που διέπουν το ανθρωποκεντρικό πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού και που θα πρέπει να μας χαρακτηρίζουν ως άτομα και ως κοινωνία, ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα ευοίωνο μέλλον.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους τους τελειόφοιτους μαθητές μας που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Δοκιμίου της Ελληνικής Πρεσβείας. Συγχαίρω επίσης τα παιδιά που διακρίθηκαν και ιδιαιτέρως τη Μυρσίνη Στρατή για την εξαιρετική της επίδοση. Τα συγχαρητήριά μου εκφράζω και στα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής για τη συνέπεια και την αντικειμενικότητα με την οποία εργάστηκαν.

Καταληκτικά, αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδίας την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη που προσφέρει στη συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και για την άριστη συνεργασία που διαχρονικά αναπτύσσει με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

(ΜΑΚ)