Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-07-2022 15:31

Θέση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού αναφορικά με το σύστημα εναλλακτικής φροντίδας που παρέχεται στα παιδιά υπό τη νομική φροντίδα του κράτους

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Δέσπω Μιχαηλίδου προχώρησε στη δημοσιοποίηση της θέσης της, αναφορικά με το σύστημα εναλλακτικής φροντίδας που παρέχεται στα παιδιά υπό τη νομική φροντίδα του κράτους.

Η θέση της Επιτρόπου συντάχθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Θεσμού δυνάμει των περί Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Νόμων, Ν.74(Ι)/2007 και Ν.44(Ι)/2014, άρθρα 4(1)(ε), (θ), (2)(δ) και (ι) (εξουσία διερεύνησης παραπόνων).

Η παρούσα θέση επικεντρώνεται στο σύστημα εναλλακτικής φροντίδας που παρέχεται στα παιδιά υπό τη νομική φροντίδα του κράτους. Σκοπός της είναι να εντοπίσει κενά και ανεπάρκειες του εν λόγω συστήματος, σε επίπεδο νομοθεσίας, διαδικασιών και διοικητικών πρακτικών, καθώς και να υποβάλει εισηγήσεις για την αντιμετώπισή τους, ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα της συγκεκριμένης ομάδας παιδιών.

(ΝΓ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα