Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2018 12:39

Αναφορά Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη, κατά την Ολομέλεια, στη Γενική Διευθύντρια κα Βασιλική Αναστασιάδου με την ευκαιρία του διορισμού της ως Υπουργού Μεταφορών

Όπως γνωρίζετε, η Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Βασιλική Αναστασιάδου απεδέχθη την πρόταση του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από την 1η Μαρτίου 2018 και, ως εκ τούτου, αποχωρεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Για τον λόγο αυτό, επιτρέψτε μου να αναφερθώ εν συντομία στη μακρά διαδρομή και ανεκτίμητη προσφορά της κας Αναστασιάδου στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το 1983, διορίστηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ανήλθε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της υπηρεσίας αυτής. Το 1999, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα της θέσης Α’ Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που κατείχε, της ανατέθηκε ο συντονισμός της έκτακτης υπηρεσίας της Βουλής που ανέλαβε το έργο για την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο. Το 2002, διορίστηκε Διευθύντρια της νεοσυσταθείσας τότε Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θέση από την οποία εργάστηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τo 2007, διορίστηκε Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και, το 2013, Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η κα Αναστασιάδου διακρίνεται για την εργατικότητα, την αφοσίωση στα καθήκοντά της, το συναινετικό της πνεύμα, την ευρυμάθειά της και την ικανότητά της να επιλύει δύσκολα και πολύπλοκα προβλήματα που αναφύονται κατά την παραγωγή νομοθετικού έργου. Διακρίθηκε επίσης για τη συνεχή μέριμνα που επέδειξε ως Γενική Διευθύντρια για τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και την αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου όπως και την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου σε όλα τα επίπεδα. Είχε άριστες σχέσεις με όλα τα μέλη της Βουλής και τους εκπροσώπους όλων των πολιτειακών θεσμών.

Αφήνοντας αναντίλεκτα τη σφραγίδα της και ένα σημαντικό έργο στον χώρο της νομοθετικής εξουσίας, μεταπηδά στα της εκτελεστικής εξουσίας, αναλαμβάνοντας ένα δύσκολο Υπουργείο, με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί επάξια στα νέα καθήκοντα και στις εξουσίες που απορρέουν από αυτό το αξίωμα, τιμώντας στο έπακρο την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και προσβλέπουμε σε αγαστή συνεργασία υπό τη νέα της ιδιότητα με το νομοθετικό Σώμα.
______________
ΕΑ