Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2023 15:35

Παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσης «Κύπρος – Αυστρία: 60 Χρόνια Διπλωματικών Σχέσεων», στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου

Η φωτογραφική έκθεση «Κύπρος – Αυστρία: 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων» παρουσιάστηκε, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης. Παρόντες στην έκθεση ήταν η Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο κα Dorothea Auer, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Δρ Σίμος Ιωάννου, ο Τουρκοκύπριος λεγόμενος Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Suleyman Ulucay, και πλήθος κόσμου.

Η φωτογραφική έκθεση έχει ετοιμαστεί από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Κύπρο, με την αφορμή συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Αυστρίας. Μέσα από τη φωτογραφική έκθεση προβάλλεται η μακροχρόνια φιλία που συνδέει τους λαούς της Κύπρου και της Αυστρίας, αλλά και οι διαχρονικά στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε διπλωματικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσης, η Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο χαρακτήρισε την έκθεση ως απτό παράδειγμα της φιλίας που μοιράζονται οι δύο χώρες. Η κα Auer επισήμανε ότι στη φωτογραφική έκθεση αναδεικνύονται διάφορα γεγονότα, τα οποία είχαν θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Αναφέρθηκε, επίσης, στους τρεις Αυστριακούς κυανόκρανους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο το 1974, τονίζοντας τη συμβολή της Αυστρίας στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP).

Στις 22 Μαΐου, την έκθεση θα επισκεφθεί ομάδα Αυστριακών φοιτητών που θα βρίσκονται στην Κύπρο, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Πρέσβη της Αυστρίας στην Κύπρο.

Στις 23 Μαΐου, 40 μέλη της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα επισκεφθούν το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου και την φωτογραφική έκθεση «Κύπρος – Αυστρία: 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων».  

Η φωτογραφική έκθεση «Κύπρος – Αυστρία: 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων», στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 03:00 μ.μ..    

(ΜΠΟ/ΝΓ)