Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2023 15:50

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού αναφορικά με αποτελέσματα και ολοκλήρωση ερευνών της

H Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού μετά από συνεδρία της 9 Μαΐου 2023 ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Αποτέλεσμα έρευνας σε σχέση με τη διεξαγωγή αγώνων ράλι από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκίνητου        

Η έρευνα σε σχέση με τη διεξαγωγή αγώνων ράλι από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου αλλά και κατά συγκεκριμένων προσώπων έχει ολοκληρωθεί και οι ερευνώντες λειτουργοί παρέδωσαν σχετικό πόρισμα προς την Επιτροπή.

Η Επιτροπή, αφού μελέτησε και αξιολόγησε το πόρισμα των κκ. Ηρακλή Αγαθοκλέους και Μαρίνου Αρμεύτη, διαπίστωσε εκ πρώτης όψεως ενδεχόμενη διάπραξη τόσο ποινικών όσο και πειθαρχικών αδικημάτων. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως να υπάρχουν ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις, προσπάθειες αλλοίωσης αποτελεσμάτων καθώς επίσης και θέματα ασυμβίβαστου για τα οποία χρειάζεται περαιτέρω και εις βάθος ανακριτική έρευνα.

Η Επιτροπή, αποφάσισε να παραδώσει αντίγραφο του πορίσματος στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και Έκθεση Γεγονότων στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, για τις δικές τους ενέργειες.

2. Αποτέλεσμα έρευνας σε σχέση με δηλώσεις του προέδρου της ποδοσφαιρικής εταιρείας ΑΠΟΕΛ κ. Πρόδρομου Πετρίδη για επέμβαση στο χώρο της διαιτησίας (οπτικοακουστικό υλικό)

Η έρευνα σε σχέση με τις δηλώσεις κ. Πρόδρομου Πετρίδη έχει ολοκληρωθεί και οι Ερευνώντες Λειτουργοί παρέδωσαν σχετικό πόρισμα προς την Επιτροπή.

Η Επιτροπή, αφού μελέτησε και αξιολόγησε το πόρισμα των κκ. Κωνσταντίνου Αττίκη και Μιλτιάδη Βιολάρη, διαπίστωσε εκ πρώτης όψεως ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, τα οποία μεταξύ άλλων μειώνουν το κύρος της διαιτησίας και συμβάλλουν σε δυσπιστία κατά του αθλήματος του ποδοσφαίρου.

Η Επιτροπή, αποφάσισε να παραδώσει Έκθεση Γεγονότων στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε σχέση με την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, για τις δικές τους ενέργειες.

3. Ολοκληρωμένες έρευνες οι οποίες στάλθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Η Επιτροπή ανακοινώνει ότι οι πιο κάτω έρευνες έχουν σταλεί στο γραφείο του Έντιμου Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και αναμένουμε την τελική του απόφαση εάν θα προβεί σε ποινική δίωξη ή όχι:

  1. Πόρισμα, το οποίο είναι γνωστό ως Πόρισμα Παπασταύρου,
  2. Παραπομπή του κ. Κώστα Χριστοδούλου για δημόσιες δηλώσεις του,
  3. Παραπομπή του κ. Νίκου Κίρζη λόγω μη παρουσίασης του στην Επιτροπή,
  4. Η έρευνα για τους αγώνες καλαθοσφαίρισης μεταξύ ΕΝΑΔ – ΑΠΟΕΛ, ΕΝΑΔ – ΑΠΟΠ και ΑΠΟΠ – ΕΝΑΔ,
  5. Η έρευνα για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΕΚ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ.

(ΑΦ/ΣΧ)