Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2023 08:18

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Μαριλένας Ευαγγέλου στην 2η Παγκύπρια Πορεία Μοτοσικλετιστών για τα 50χρονα του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, χθες

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας. Η 2η Παγκύπρια Πορεία Μοτοσικλετιστών έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη Θαλασσαιμία και την Αιμοδοσία.

Επιτρέψτε μου κατ’ αρχάς να εκφράσω συγχαρητήρια στον κ. Μίλτο Μιλτιάδους, Πρόεδρο του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στο προσωπικό του, για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50χρόνια του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου.

Συγχαρητήρια όχι μόνο για τη σημερινή εκδήλωση, αλλά και για τη διαχρονική προσφορά και για το έργο που επιτελείτε, ευαισθητοποιώντας το κοινό για θέματα θαλασσαιμίας και αιμοδοσίας, μεριμνώντας και παράλληλα διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με θαλασσαιμία.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας που τιμήθηκε μόλις πρόσφατα, στις 8 Μαΐου, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, όσο και η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, είμαστε σύμμαχοι και αρωγοί στις προσπάθειες σας για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ατόμων με θαλασσαιμία.

Χαιρετίζουμε την Εθνική Στρατηγική για τη Θαλασσαιμία και Λοιπές Αιμοσφαιρινοπάθειες, η οποία, ιδιαίτερα στον τόπο μας, κρίνεται σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο αριθμό ατόμων με θαλασσαιμία στην Κύπρο. Καθοριστικό ρόλο στην Εθνική Στρατηγική διαδραματίζει η Εθνική Επιτροπή Θαλασσαιμίας, την οποία ευχαριστούμε.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, εκ της αποστολής του, στηρίζει και βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ατόμων με θαλασσαιμία.

Μέσω της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας παρέχεται το αναπηρικό επίδομα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες παρέχεται το μηνιαίο επίδομα διακίνησης για μερική κάλυψη των εξόδων μετάβασης σε νοσηλευτήρια για λήψη μεταγγίσεων σε δικαιούχους που αντιμετωπίζουν δυσκολία κατά τις μετακινήσεις τους.

Φίλες και Φίλοι, 

Δράττομαι της ευκαιρίας να υπογραμμίσω τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, μιας ευγενούς, αλτρουιστικής προσφοράς που μετουσιώνει την έννοια της ενσυναίσθησης σε πράξη.

Η αιμοδοσία είναι μία από τις πιο έμπρακτες μορφές εθελοντισμού.

Η κοινωνία μας χαρακτηρίζεται από αίσθημα αλληλεγγύης και είναι πολλά τα παραδείγματα της άμεσης ανταπόκρισης των συμπολιτών μας, αποδεικνύοντας την κοινωνική τους ευαισθησία και ανθρωπιά.

Απευθυνόμενη προς όλους τους αιμοδότες και ιδιαίτερα τους αιμοδότες οι οποίοι βρίσκονται σήμερα εδώ και θα τιμηθούν για την μακρόχρονη και πολύτιμη τους προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να σας ευχαριστήσω.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και σε όσους συμμετέχουν στη 2η Παγκύπρια Πορεία Μοτοσικλετιστών, οι οποίοι συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στην προώθηση και καλλιέργεια της κουλτούρας του εθελοντισμού.

Η πολιτεία επικροτεί και ενθαρρύνει αξιέπαινες δράσεις όπως τη σημερινή.

Σας ευχαριστώ. 

(ΘΘ/ΑΦ/ΕΧΡ)