Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-02-2024 09:09

Στο Βέλγιο για την Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού ο Υφυπουργός Τουρισμού

Στην πόλη La Hulpe του Βελγίου μεταβαίνει σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής για την άτυπη σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Βελγικής Προεδρίας.

Κεντρικό θέμα της συνόδου είναι η ανάγκη για λήψη δράσεων από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, προκειμένου να επιταχυνθεί τόσο η πράσινη όσο και η ψηφιακή μετάβαση, θέματα τα οποία έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητές της η Βελγική Προεδρία, προκειμένου να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του τουριστικού οικοσυστήματος.

Όπως έχει επισήμως διατυπωθεί, η Βελγική Προεδρία επιθυμεί όπως αποδώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη και στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Ευρώπης μέσω του τουριστικού οικοσυστήματος.

Στο πλαίσιο της συνόδου, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα κληθούν να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το περιεχόμενο και την πρόοδο της εφαρμογής της διττής μετάβασης, όπως χαρακτηρίζεται, το οποίο αποτελεί το βασικό εργαλείο χάραξης της πορείας του τουρισμού στην ΕΕ.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνόδου, οι Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την προοπτική του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και τις προσδοκίες του κάθε κράτους μέλους με σημείο αναφοράς τη δήλωση της Palma de Mallorca, η οποία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της Ισπανικής Προεδρίας.

(ΑΦυ/ΝΓ/ΓΣ)