Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-11-2018 14:55

Αντιπροσωπεία της κυπριακής Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, στο Κάιρο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Κάιρο, κοινή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), στην οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει με τους βουλευτές κ. Άγγελο Βότση (επικεφαλής), κ. Κώστα Κωσταντίνου, κα Ευανθία Σάββα και κ. Ηλία Μυριάνθους.

Κατά τη συνεδρίαση, ο κ. Βότσης, εκ μέρους της Κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, ευχαρίστησε θερμά τη Συνέλευση για τη σταθερή στήριξη αρχών που τηρεί σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα. Εξέφρασε, δε, τη συμπαράσταση και στήριξη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ προς την πολύπαθη και σκληρά δοκιμαζόμενη Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία πλήττεται από τρομοκρατικές επιθέσεις, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Βότσης αναφέρθηκε επίσης, μεταξύ άλλων, στο κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απρόσκοπτη αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, σημειώνοντας ότι αυτή δρομολογείται σε αγαστή συνεργασία με τις γείτονες χώρες και ιδιαίτερα στα πλαίσια των Τριμερών Συνεργασιών της Κύπρου και της Ελλάδας, ανάμεσα σ΄ άλλες, με την Αίγυπτο και το Λίβανο.  Εξάλλου, ο Κύπριος βουλευτής αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό της επόμενης συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, τονίζοντας ότι, με μεγάλη τιμή και χαρά, αυτή θα φιλοξενηθεί στη Λεμεσό την επόμενη άνοιξη.

Τα μέλη της Κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ αναφέρθηκαν επίσης στο υπό δημιουργία Μόνιμο Παρατηρητήριο Θρησκευτικών Διώξεων, υπογραμμίζοντας τη βούληση της Κυπριακής πλευράς να συνδράμει στην εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία του, αρχικά μέσω της πολιτικής στήριξης της ΔΣΟ.

Τα μέλη της ΔΣΟ θα έχουν, τέλος, σήμερα το απόγευμα, συνάντηση με τον Κόπτη Πάπα Αλεξανδρείας και Πατριάρχη της Έδρας του Αγίου Μάρκου, Tawadros Β’.

(ΜΛ/ΕΙ)