Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-02-2019 08:22

Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης για την προώθηση του εθελοντισμού στους νέους πολίτες

Το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  ενθαρρύνει φορείς αλλά νέους και νέες να αξιοποιήσουν το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, που αποτελεί τη νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για όσα άτομα επιθυμούν, ηλικίας 18 με 30 ετών, να προσφέρουν εθελοντική εργασία ή να εργαστούν σε προγράμματα προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα «χτίζει» στην προηγούμενη εμπειρία και δομή του προγράμματος European Voluntary Service (EVS), το οποίο και διαδέχεται, παρουσιάζοντας βασικές ομοιότητες ως προς τη λειτουργία και τη μορφή του.

Αποκτήσετε νέες δεξιότητες και εμπειρίες, προσφέρετε βοήθεια όπου χρειάζεται, μεταφέρετε τις αξίες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα, αποταθείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης www.europa.eu/youth/solidarity_en

Τα εν λόγω προγράμματα θα υλοποιούνται από φορείς που έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί για να συμμετέχουν σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

(ΜΛ)