Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-06-2019 20:18

Συμμετοχή της Κύπρου στις εργασίες του Οργανισμού Housing Europe

Η παραγωγή προσιτής κατοικίας για τις ανάγκες του πληθυσμού, κυρίως στις αστικές περιοχές, αποτελεί μια συνθέτη πρόκληση για όλη την Ευρώπη. Σήμερα στη Λυών πραγματοποιήθηκε συνέδριο υπό την αιγίδα του Οργανισμού Housing Europe, στο οποίο η Κύπρος συμμετέχει από το 2018 με στόχο τη συνεργασία των κρατών για την παραγωγή προσιτής και ενεργειακά αποδοτικής κατοικίας, αξιοποιώντας καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία για στήριξη και χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Στρατηγική επιδίωξη είναι η διασφάλιση προσιτής κατοικίας σε όλους τους πολίτες στο πλαίσιο της δημιουργίας βιώσιμων και αποτελεσματικών λύσεων, χωρίς αποκλεισμούς πόλεων και κοινοτήτων.

Την Κύπρο εκπροσωπούν ο ΚΟΑΓ ως μέλος του Οργανισμού Housing Europe και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο περιθώριο του συνεδρίου η κυπριακή αντιπροσωπεία πραγματοποίησε ειδικές διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυστρίας και Ολλανδίας, από τις πλέον έμπειρες χώρες στον τομέα. Στο πλαίσιο των συναντήσεων η Κυπριακή αποστολή ενημέρωσε για τις εξελίξεις που προκύπτουν μετά και την ανακοίνωση της νέας στεγαστικής πολιτικής στη χώρα μας και έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των καλών πρακτικών που ακολουθούνται στις εν λόγω χώρες.

______________

/ΣΧ