Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-09-2021 14:08

Η Πρόεδρος της Βουλής υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου υπέγραψε σήμερα το ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της, η Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της και όλων των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων στην ελληνική πολιτεία, στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο απανταχού της γης Ελληνισμός, αναφέρει η κα Δημητρίου, κλίνει το γόνυ ευλαβικά στον μουσικοσυνθέτη όλης της ανθρωπότητας, στον δημιουργό, στον πνευματικό άνθρωπο, στον αγωνιστή των δικαίων και της λευτεριάς, κλίνει το γόνυ στον διανοούμενο που με την παρουσία του, τη μουσική, τη σκέψη και τους αγώνες του σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία του έθνους.

Η Κύπρος, το χιλιοτραγουδημένο «Χρυσοπράσινο Φύλλο», αποτίνει φόρο τιμής και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον δικό της άνθρωπο, στον δικό της Μίκη Θεοδωράκη που στάθηκε δίπλα στο πολύπαθο νησί μέχρι τέλους, καταλήγει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Βουλής.


(ΜΒ/ΕΧΡ)